Nie działa? Zainstaluj DevalVR, QT lub Flash  polski English Feed RSSŚledź nas na TwitterzeŚledź na Pintereście
Szukaj w panoramach:
»
Koreańska restauracja Genji przy ulicy Dietla 55 w Krakowie — na naszych talerzach kurczak teriyaki i wołowina bulgogi. 
Kliknij, by zobaczyć tę panoramę w nowym oknie na pełnym ekranie
Koreańska restauracja Genji przy ulicy Dietla 55 w Krakowie — na naszych talerzach kurczak teriyaki i wołowina bulgogi.

"Na pierwszy rzut oka maleńki lokalik — jakieś trzy, cztery stoliki i lada, za którą stoi obsługa i chórem wita wchodzących. Wszystko zajęte, ale mnie ktoś zachęcił do zejścia do piwnicy (choć ja piwnic nie lubię). W podziemiu centralny korytarz, po obu stronach niewielkie salki na jeden stół (czyli dawne miejsce składowania węgla, pordzewiałych rowerów, mebli niekochanych); jest nawet salka z matą tatami, jeśli komuś chce się siedzieć na macie przez cały posiłek. Postanowiłem zostać.
Karta zaczyna się bosko (bo, wiedzieć musicie, drodzy moi Czytelnicy, że ja kartę czytam, konsumuję na równi z jedzeniem. Karta ostrzej obnaża bufonadę niż najgorszy posiłek). Od uwag o tym, jak należy spożywać sushi: "Czasami widzimy, że niektórzy zanurzają ryż w sosie. To niepoprawny sposób kosztowania sushi. Aby lepiej zasmakować sushi, należy zanurzyć górną część w sosie sojowym"; o tym, że można jeść sushi rękami, ale przy barze. Przy stole obowiązują zawsze pałeczki. Te uwagi, drodzy moi Czytelnicy, to jest cudowne rozwiązanie. Bo ze wschodnim żarciem jest jak z seksem: każdy tuman, ale się boi zapytać — a w Genji bez wychodzenia na matoła dostaję porcję wiedzy." (Fragment recenzji kulinarnej Wojciecha Nowickiego w Co jest grane, dodatku do Gazety Wyborczej, 19 grudnia 2008).
• Dodano do galerii Rozmiar: 2,3 MBWyświetleń: 4251 (#1615)
Pokaż lokalizację wszystkich panoram
Kontakt
Zainteresowany?
Napisz maila na adres
panoramy@zbooy.pl
© Szymon "Zbooy" Madej
2005–2017